Afbeelding
Foto: pr

Koffie+ over geschiedenis Sancta Maria

donderdag 16 mei 2024 10:30 tot 12:00

Op donderdag 16 mei van 10.30 tot 12.00 uur is in de Bibliotheek van Noordwijkerhout een Koffie+ met als onderwerp ‘De geschiedenis van Sancta Maria.’

Tijdens deze Koffie+ praat Hein Strengers over de jaren 1960-1990. In die tijd woonde hij als kind op ‘het rondje.’ Dat is de plek waar werknemers van het psychiatrisch ziekenhuis Sancta Maria, later Langeveld, woonachtig waren met hun gezinnen. Later werd hij zelf medewerker van de Hartekamp te Heemstede, die de verhuizing begeleide van de cliënten wonende in de paviljoens Jozef, Bevernel Violier en Duinzicht C.

Janneke Wagenaar en Jacques van Wieringen schreven over de ervaringen en belevenissen van Hein Strengers in het boek ‘Sancta Maria van Wildernisse tot Landgoed.’ Deze ochtend deelt hij, aan de hand van foto’s en tekeningen, zijn kennis over het terrein, de kerk, de gebouwen en de leefgemeenschap. De schrijvers van het boek zullen de presentatie openen en tevens aanvullingen verstrekken tijdens het verhaal van Hein. Na afloop is er gelegenheid het boek in te zien en indien gewenst, aan te schaffen.

Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht en kan via de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Locatie