Jan en Jeanne Ruigrok en kleinkinderen Cato en Meike legden een krans namens de parochiegemeenschap.
Jan en Jeanne Ruigrok en kleinkinderen Cato en Meike legden een krans namens de parochiegemeenschap. Foto: Caroline spaans

Respectvolle dodenherdenking

Algemeen

Ook in de kernen Noordwijkerhout en De Zilk werden op 4 mei kransen gelegd door burgemeester Wendy Verkleij. In De Zilk deed zij dat samen met raadslid Max Uphoff namens de gemeente Noordwijk.

Bij het monument ‘Geloof, Hoop en Liefde’ voor de Heilig Hart van Jezuskerk opende Pastoor Bosma de ochtendceremonie, gevolgd door zelfgeschreven gedichten voorgedragen door leerlingen van groep 8 van basisschool de Egelantier. De muzikale begeleiding werd verzorgd door Jeffrey Parmentier. Na de toespraak van de burgemeester, volgde een toespraak van veteraan John Wertenbroek. Pastoor Bosma sloot af met een korte overweging, waarna de kranslegging plaatsvond, gevolgd door het taptoe-signaal en twee minuten stilte. Wertenbroek, Mat van Vondelen en Jan van Steijn legden een krans namens de Noordwijkse veteranen. Jan en Jeanne Ruigrok en kleinkinderen Cato en Meike legden een krans namens de parochiegemeenschap.

Bijeenkomst

‘s Avonds was er een drukbezochte herdenkingsbijeenkomst in de St. Jozefkerk, waarna wethouder Roberto ter Hark de kranslegging verzorgde samen met raadslid Sebastiaan Duivenvoorde namens de gemeente Noordwijk. Om 20.00 uur, was het, net als in de rest van Nederland, twee minuten stil.

Uit de krant